Wandelen en Fietsen voor het goede doel Copyright © All rights reserved. Made by Lions Club Bodegraven Omloop van het Groene Hart  Bodegraven

Fietsen

Fietsroutes


In 2019 kon worden ingeschreven voor de volgende fietsroutes:


De routes startten bij Brouw café De Molen (Overtocht 45, 2411 BT te Bodegraven) en liepen dit jaar oostelijk van Bodegraven om via de Reeuwijkse plassen en Zwammerdam terug te keren bij de Molen.

Inschrijving kon vanaf 08:00 uur. Het inschrijfgeld voor alle routes is € 5,-. Voor gezinnen geldt een tarief van € 10,-.

Knooppunten

Onze routes maken grotendeels gebruik van Knooppunten. De 40, 60 en 80 km routes zijn gebaseerd op de knooppunten van de ANWB en maken gebruik van de meest aantrekkelijke fietspaden in de omgeving.


Knooppuntroutes, oftewel fietsroutenetwerken, bestaan uit een groot aantal genummerde knooppunten. Tussen die knooppunten lopen in twee richtingen bewegwijzerde verbindingsroutes. Gewoonlijk staat op elk knooppunt een informatiepaneel met knooppuntnummer en een overzicht van het fietsroutenetwerk. Náást het informatiepaneel wordt op een apart bordje aangegeven naar welk ander knooppunt u kunt fietsen. Op de routebordjes tussen de knooppunten staan de rijrichting en het nummer van het knooppunt waarnaar u op weg bent.


U ontvangt een routebeschrijving waarop de knooppuntnummers zijn vermeld die u gaat passeren.


Uiteraard ontvangt u aan het einde van de rit een medaille!